آشنایی با قطعات موتور خودرو
فهرست قطعات موتور خودرو
- منیفولد اگزوز
- سوپاپهای ورودی و خروجی
- شمع
- شاتون
- رینگ پیستون
- گژن پین
- بادامک
- فلایویل
- واشر سرسیلندر
- آستر سیلندر
- محفظه میللنگ
- دلکو
- اورینگ دلکو
- سرسیلندر
- گرومت لاستیکی
- پولی میلسوپاپ
- فیلتر روغن
- پولی تسمهتایم
- واترپمپ
- پیچ تخلیه کارتر روغن
معرفی ۳۰ قطعه موتور خودرو
موتور خودرو بهگونهای طراحی میشود که سیلندرهای فلزی کاملاً بسته و انعطافپذیر را در برگیرند. اکثر وسایل نقلیه مدرن شامل چهار تا هشت سیلندر میشوند، هرچند برخی از وسایل نقلیه میتوانند تا شانزده سیلندر داشته باشند! سیلندرها طوری طراحی میشوند که دقیقاً در زمان مناسب باز و بسته شوند تا سوخت وارد شده با جرقۀ ایجادشده دستخوش احتراق داخلی شود و سپس گازهای خروجی اگزوز آزاد شود.
در حالی که بسیاری از ما موتور را از اجزای اصلی خودرو میدانیم، خود موتور از چندین جزء اصلی تشکیل شده است که همزمان کار میکنند.
ممکن است نام برخی از این قطعات موتور ماشین را شنیده باشید، اما مهم است که بدانید نقش آنها چیست و با سایر اجزای درون موتور چه ارتباطی دارند.
بخشهای گوناگون موتور خودرو عبارتند از بلوک سیلندر، محفظه احتراق، سرسیلندر، پیستون، میللنگ، میلسوپاپ، تسمهتایم، سوپاپها، بازوهای اسبک، میلههای تایپیت، انژکتورها، شمعها، کارتر روغن، دلکو، میلههای اتصال، رینگ پیستون و فلایویل.
۱. بلوک سیلندر
بلوک سیلندر بخش اصلی از قطعات موتور ماشین است که غالباً از آلیاژهای مقاوم ساخته میشود، دلیل مقاومت نهایی آن، انجام جرقهزنی و احتراق درون آن است. این قطعه دارای چند حفره برای نگهداری سیلندرهاست و همچنین مجراهایی برای جریان آب و روغن بهمنظور خنک کردن و روانکاری موتور فراهم میآورد. مجراهای روغن باریکتر از مجراهای جریان آب هستند.
بلوک سیلندر همچنین پیستونها، میللنگ، میلسوپاپ و بسته به وسیله نقلیه، بین چهار تا دوازده سیلندر را در آرایش خطی، تخت یا V-شکل (خورجینی)، در خود جای میدهد.
تمام بخشهای دیگر موتور اساساً به این قطعه پیچ میشوند. داخل بلوک سیلندر است که جادوی احتراق رخ میدهد. می توان گفت این قطعه سنگین نقش فونداسیون موتورهای احتراق داخلی را بازی میکند. سیلندرها، پیستون، شاتون، رینگ و میللنگ و… در آن جای داده می شوند. از آنجا که مقاومت آن بالاست از این رو استهلاک آن پایین است.
۲. پیستون
پیستون، بخش متحرک موتور است که در یک سیلندر محصور شده است و به کمک حلقههایی که رینگ پیستون نامیده میشوند گاز اجازۀ خروج پیدا نمیکند. پیستون به شکل استوانهای با سطح صاف است که وظیفۀ آن فشردهسازی مخلوط هوا و سوخت است.
پیستونها همچنین این وظیفه را بر عهده دارند که انرژی تولیدشده طی چرخۀ احتراق را به میللنگی انتقال میدهند که توان مورد نیاز وسایل نقلیه را تأمین میکند.
پیستونها در طول هر چرخش میللنگ دو بار در داخل سیلندر بالا و پایین میروند. بنابراین، پیستونها در موتورهایی که با سرعت ۱۲۵۰ دور در دقیقه میچرخند، ۲۵۰۰ بار در دقیقه بالا و پایین میروند.
در داخل پیستون، رینگهای پیستون وجود دارند که به ایجاد فشردگی و کاهش اصطکاک ناشی از مالش مداوم پیستون به سیلندر کمک میکنند؛ رینگهای فشاری و رینگهای روغن به آببندی محفظه احتراق و جلوگیری از ورود روغن به این ناحیه کمک میکنند.
پیستونها معمولاً از آلیاژ آلومینیوم ساخته میشوند که سبکوزن است و رسانایی حرارتی خوبی دارد. پیستون باید دقیقاً ماشینکاری شود تا با حفرۀ سیلندر مطابقت داشته باشد و به این ترتیب از عملکرد صحیح موتور اطمینان حاصل شود. البته جنس پیستونها علاوه بر آلیاژ آلومینیومی ممکن است چدن نیز باشد. اگر جنس آلمینیومی باشد طبیعتا همانطور که گفته شد، سبک بوده و ضریب انتقال حرارتی بالایی دارد به همان اندازه این جنس عیب هایی مانند انبساط زیاد و قیمت بالا را داراست. در مقابل آن چدن قیمت کم و انبساط پایینتری دارد.
پیستونها در موتور ماشین میتوانند از صفر تا ۸۵ کیلومتر بر ساعت شتاب بگیرند و سپس به سرعتِ صفر برگردند و همۀ اینها تنها در فضایی کمتر از هشت سانتیمتر رخ میدهد.
استفاده از روغن موتور نامناسب همچنین وجود مشکل در سیستم روغن کاری و خنک کاری می تواند به پیستون آسیب برساند. شیوه بد رانندگی همچون رانندگی با دور موتور بالا به مدت طولانی از دیگر دلایل آسیب دیدن پیستون هاست. بریدن تسمه تایم نیز می تواند به پیستون آسیب برساند.
۳. سرسیلندر
سرسیلندر یکی دیگر از قطعات موتور خودرو است که از طریق مهرههای سیلندر به موتور متصل و با واشر سرسیلندر آببندی میشود.
سرسیلندر قطعات بسیاری از جمله فنرهای سوپاپ، سوپاپها، میلههای تایپیت، بازوهای اسبک و میلسوپاپ را در خود جای میدهد که وظیفۀ آنها کنترل مجراهایی است که جریان هوای ورودی به سیلندرها طی کورس مکش را میسر میکنند. همچنین مجراهای خروجی که گازهای خروجی اگزوز را در طول کورس اگزوز حذف میکنند، توسط همین قطعات کنترل میشوند.
برای اتصال درست سیلندر و سرسیلندر، همچنین جلوگیری از نشت آب به خارج از بلوک سیلندرها از واشر سرسیلندر استفاده میشود. این واشر از جنس پنبه نسوز و فولاد با کیفیت و مس ساخته می شود. اگر واشر سرسیلندر بسوزد باید خودرو به صورت خاموش به تعمیرگاه منتقل شود. در غیر این صورت، ممکن است آسیب بیشتری به موتور وارد شود.
۴. میللنگ
میللنگ در قسمت پایینی بلوک سیلندر، در داخل یاتاقانگردهای میللنگ (ناحیهای از میللنگ که با یاتاقانها در تماس است) قرار دارد. میللنگ حرکت بالا و پایین پیستون(خطی) را به حرکت چرخشی (دورانی) تبدیل میکند.
این قطعه که باید با دقت بسیار بالا ماشینکاری شود با درجۀ بسیار بالایی از تراز از طریق شاتونها به پیستونها متصل میشود.
جنس میل لنگ ترکیبی از فولاد و فلزهای سخت است. این قطعه با عملیات حرارتی و آبکاری و چکش کاری تهیه می شود. از این رو دارای استحکام مکانیکی قابل توجهی است.
لازم به ذکر است، تعداد لنگها در موتورهای خطی با تعداد سیلندرها برابر است و در موتورهای خورجینی نصف تعداد سیلندرهاست.
۵. میلسوپاپ
بسته به نوع خودرو، میلسوپاپ ممکن است در داخل بلوک سیلندر یا در سرسیلندر قرار گیرد. در بسیاری از خودروهای مدرن این قطعه در سرسیلندرها دارد، و توسط یک سری یاتاقان پشتیبانی میشود که برای افزایش طول عمر با روغن روانکاری میشوند. میل سوپاپ در برخی موتورها در بالای سیلندر قرار دارد و در برخی دیگر در پایین موتور قرار گرفته است.
به میل سوپاپ، میل بادامک (Camshaft) هم گفته می شود. نقش میلسوپاپ تنظیم زمان باز و بسته شدن سوپاپها و گرفتن حرکت چرخشی از میللنگ و انتقال آن به حرکت بالا و پایین برای کنترل حرکت میلههای تایپیت، اسبکها، و سوپاپهاست. تایمینگ سوپاپ هم موضوع مهمی در این قطعه است که به هماهنگی زمانبندی حرکت میل لنگ و میل سوپاپ گفته میشود. خوردگی بادامکها باعث بهم خوردن تایمینگ سوپاپها می شود.
در ماشین های کاربراتوری، نقش میل سوپاپ در انتقال بنزین از باک از طریق یک دایره خارج از مرکز که بر روی آن نصب شده و با قرار گرفتن شیطانک پمپ بنزین و بالا و پایین رفتن آن، انتقال بنزین از باک به کاربراتور انجام می شود. همچنین روی میل سوپاپ، دنده ای وجود دارد که این دندانه باعث بکار انداختن دلکو و اویل پمپ می شود.
۶. تسمهتایم
تسمهتایم یکی دیگر از قطعات موتور خودرو است که چرخش میللنگ و میلسوپاپ را هماهنگ میکند تا سوپاپهای موتور در زمانهای مناسب در طول هر حرکت ورودی و خروجی سیلندر باز و بسته شوند.
در موتورهای تداخلی، تسمهتایم برای جلوگیری از برخورد پیستون به سوپاپها نیز اهمیت حیاتی دارد. تسمهتایم معمولاً یک تسمۀ دندانهدار است که دندانههای آن در سطح داخلی قرار دارد.
تسمهتایم از لاستیک با استقامت بالا با دندانههایی ساخته میشود که با پولیهای میلسوپاپ و میللنگ را درگیر میکنند. این قطعه بسیار شبیه به زنجیر دوچرخه دور دندانههای پولیها میپیچد.
۷. سوپاپهای موتور
سوپاپهای موتور اجزای مکانیکی هستند که در موتورها برای تنظیم جریان هوا، سوخت و گاز خروجی در محفظههای احتراق یا سرسیلندر حین عملکرد موتور بهکار میروند.
عملکرد سوپاپ بسیار ساده است: بادامک سوپاپها را در برابر فنر به سمت پایین به داخل سیلندر فشار میدهد، سوپاپ را باز میکند تا گازها جریان پیدا کنند و سپس اجازه میدهد که سوپاپ تحت فشار فنر دوباره بسته شود.
فشار درون محفظه احتراق نیز به بسته شدن سوپاپ کمک میکند.
۸. کارتر روغن
کارتر روغن، هرچند قطعهای ساده، بخشی از سیستم روانکاری موتور خودرو است. روغن در بخشهایی از موتور خودرو گردش میکند تا آنها را روان نگه دارد. روغن اصطکاک را کاهش میدهد تا همه چیز به آرامی کار کند. بدون روغن، اصطکاک بهسرعت موتور خودرو را از بین میبرد.
کارتر، روغن موجود در سیستم روانکاری را نگه میدارد تا روغن به بیرون نشت نکند. از آنجا که کارتر، قطعهای فلزی است که به قسمت فلزی دیگری متصل میشود، یک واشر بین کارتر روغن و قسمتی از موتور که به آن متصل میشود وجود دارد.
۹. محفظه احتراق
محفظه احتراق ناحیهای در داخل سیلندر است که در آن مخلوط سوخت و هوا مشتعل میشود. همانطور که پیستون ترکیب سوخت/هوا را فشرده میکند و با شمع تماس پیدا میکند، مخلوط دستخوش احتراق میشود و به شکل گازهای حامل انرژی از محفظۀ احتراق خارج میشود.
سیلندر بسیاری از اجزای مهم یک موتور احتراق داخلی از جمله نازل انژکتور، پیستون، شمع، محفظه احتراق و غیره را در خود جای میدهد.
۱۰. منیفولد ورودی
منیفولد ورودی در خودرو بخشی از موتور است که جریان هوا را بین سیلندرها توزیع میکند. منیفولد ورودی غالباً سوپاپ دریچۀ گاز (بدنه دریچۀ گاز) و برخی اجزای دیگر را در خود نگه میدارد.
در برخی از موتورهای V6 و V8، یک منیفولد ورودی ممکن است از چند قسمت مجزا ساخته شده باشد.
هوای ورودی از طریق فیلتر هوا، اسنورکل و سپس از طریق بدنه دریچه گاز، به داخل منیفولد ورودی جریان پیدا میکند و سپس از طریق مجراهای جداگانه در سیلندرها توزیع میشود. بدنۀ دریچه گاز است که دور موتور را با تنظیم مقدار جریان هوا کنترل میکند.
۱۱. منیفولد اگزوز
منیفولد اگزوز عموماً جزء قطعات موتور خودرو است و از جنس چدن یا فولاد ضدزنگ است که گاز خروجی موتور را از چند سیلندر جمعآوری کرده به لوله اگزوز میرساند. این قطعه با سوپاپهای اگزوز ارتباط دارد. ساختار آن به ساختار منیفولد ورودی شباهت دارد. منیفولد اگزوز در هر دو نوع موتور بنزینی و دیزلی عملکرد یکسان دارد و در هر دو حالت، گاز اگزوز را به بیرون موتور حمل میکند.
۱۲. سوپاپهای ورودی و خروجی
سوپاپهای ورودی و خروجی به ترتیب برای کنترل و تنظیم بار (یا هوای) واردشده به موتور برای احتراق و خروج گازهای اگزوز از سیلندر استفاده میشوند.
این سوپاپها روی سرسیلندرها یا روی دیوارههای سیلندر جای دارند و معمولاً سر قارچیشکل دارند.
در خصوص موتورهای بنزینی، مخلوط هوا و سوخت از طریق سوپاپ ورودی وارد میشود. اما در موتورهای دیزلی فقط هوا از طریق سوپاپ ورودی وارد میشود. سوپاپ اگزوز در هر دو مورد برای خروج گازهای خروجی باز میشود.
سوپاپهای ورودی با منیفولد ورودی و سوپاپهای خروجی با منیفولد اگزوز ارتباط دارند.
۱۳. شمع
شمع دستگاهی است برای رساندن جریان الکتریکی از یک سیستم جرقهزنی به محفظۀ احتراق موتور جرقهزنی که در نتیجۀ آن مخلوط سوخت/هوای فشرده توسط جرقه الکتریکی مشتعل میشود.
شمع دارای یک پوسته رزوهشدۀ فلزی است که توسط یک عایق سرامیکی از الکترود مرکزی جدا شده است.
الکترود مرکزی، که ممکن است حاوی یک مقاومت باشد، توسط یک سیم کاملاً عایقبندیشده به ترمینال خروجی یک سیمپیچ یا مغناطیس احتراق متصل میشود.
۱۴. شاتون
شاتون بخشی از موتورهای احتراق داخلی است که پیستون را به میللنگ متصل میکند. این قطعه همراه با میللنگ، حرکت رفت و برگشتی پیستونها را به حرکت چرخشی میللنگ تبدیل میکند. شاتون برای انتقال نیروهای فشاری و کششی از پیستون مورد نیاز است. در رایجترین شکل خود، در موتورهای احتراق داخلی، امکان چرخش در انتهای پیستون و چرخش در انتهای میللنگ را فراهم میکند.
۱۵. رینگ پیستون
رینگ پیستون یک حلقۀ فلزی است که در پوسته بیرونی پیستون در موتورهای احتراق داخلی یا موتورهای بخار متصل میشود.
وظایف اصلی رینگ پیستونها در موتور عبارتند از:
- آببندی محفظه احتراق را برای بهحداقلرساندن اتلاف گاز به محفظۀ میللنگ.
- بهبود انتقال گرما از پیستون به دیواره سیلندر.
- حفظ مقدار مناسب روغن بین پیستون و دیواره سیلندر.
- تنظیم مصرف روغن موتور با «تراشیدن» روغن از دیواره سیلندر و برگرداندن آن به سمت کارتر روغن.
بیشتر رینگهای پیستون از چدن یا فولاد ساخته میشوند.
۱۶. گژن پین
گژن پین از اجزای مهم در موتورهای احتراق داخلی است که اتصال بین شاتون و پیستون را فراهم میکند. از گژن پین ممکن است در شاتونها و چرخها یا میللنگ نیز استفاده شود.
۱۷. بادامک
این قطعات از اجزای جداییناپذیر میلسوپاپ به شمار میروند. به همین دلیل، میلسوپاپ بهعنوان میلبادامک نیز شناخته میشود. بادامکها بهگونهای روی میلسوپاپ نصب میشوند که باز و بستهشدن سوپاپهای ورودی و خروجی را زمانبندی کنند.
۱۸. فلایویل
فلایویل قطعهای مکانیکی است که از بقای تکانه زاویهای برای ذخیره انرژی دورانی استفاده میکند. شکلی از انرژی جنبشی که متناسب با حاصل ضرب گشتاور لَختی در مجذور سرعت دورانی آن است.
گشتاوری که موتور ماشین ایجاد میکند یکنواخت نیست و ماهیتی نوسانی دارد. اگر وسیلۀ نقلیهای با این توان نوسانی به حرکت خود ادامه دهد. باعث ناراحتی شدید سرنشینان و همچنین کاهش عمر اجزای ماشین میشود. از این رو برای برطرف کردن مشکل نوسان از فلایویل استفاده میشود. این قطعه گشتاور را زمانی که مقدار آن زیاد است ذخیره میکند و زمانی که مقدار آن در یک چرخه عملیاتی کم است، آزاد میکند. این قطعه بهعنوان ذخیرهساز گشتاور عمل میکند.
۱۹. واشرها
واشر، حلقه یا ورقی است که از یک ماده انعطافپذیر تشکیل شده است که در محل اتصال قطعات ثابت برای آببندی اتصالات به منظور جلوگیری از نشتی استفاده میشود.
در موتور معمولاً از انواع مختلفی از واشرها استفاده میشود:
واشر منیفولد اگزوز. واشر منیفولد اگزوز یک واشر چند لایه است که حاوی فلز و سایر موادی است که بهترین آببندی ممکن را فراهم میآورند. این واشر اولین واشر در سیستم اگزوز است و برای جلوگیری از نشتی اهمیت بسیار زیادی است.
واشر واترپمپ. واشر واترپمپ، قطعهای حلقویشکل است که از مواد بادوام ساخته شده است و میتواند دماهای مختلف را تحمل کند. این واشر بین واترپمپ و بلوک سیلندر قرار میگیرد و از نشت مایع خنککننده هنگام حرکت از پمپ به سمت موتور و برعکس جلوگیری میکند.
واشر کارتر روغن. واشر کارتر روغن بین کارتر روغن و ته بلوک سیلندر قرار میگیرد تا از نشت روغن هنگام حرکت از کارتر به سمت موتور و برعکس جلوگیری کند. از آنجا که روغن دائماً در جریان است، اگر واشر فرسوده شده باشد یا مناسب نباشد، ممکن است نشت روغن رخ دهد.
۲۰. آستر سیلندر
آستر سیلندر یک قطعه فلزی نازک استوانهای شکل است که در یک بلوک سیلندر قرار میگیرد تا سیلندر را تشکیل دهد. این یکی از مهمترین بخشهای کاربردی برای تشکیل فضای داخلی موتور است.
آستر سیلندر که بهعنوان دیواره داخلی سیلندر عمل میکند، سطحی لغزنده برای حلقههای پیستون تشکیل میدهد و روانکننده را در داخل خود نگه میدارد.
در حین کار، آستر سیلندر در معرض فرسایش ناشی از عمل رینگهای پیستون و دامن پیستون قرار دارد. این فرسایش توسط نازکی از لایه روغن که دیوارههای سیلندر را میپوشاند و همچنین با لایهای از لعاب که بهطور طبیعی هنگام کار کردن موتور تشکیل میشود، به حداقل میرسد.
۲۱. محفظه میللنگ
میللنگ در محفظه میللنگ در یک موتور احتراق داخلی در حرکت رفت و برگشتی است. در اکثر موتورهای مدرن، محفظه میللنگ در بلوک سیلندر ادغام شده است.
۲۲. دلکو
دلکو یک محور چرخان محصور در فضایی قوطیمانند است که جرقهزنی و اشتعال سوخت در سیلندرها را به صورت مکانیکی زمانبندی میکند. وظیفه اصلی دلکو این است که جریان ثانویه یا ولتاژ بالا را با ترتیب صحیح و برای مدت زمان مناسب از قطعهای به نام کویل احتراق به تک تک شمعها هدایت کند.
به استثنای سیستمهای مغناطیسی و بسیاری از موتورهای مدرن کنترلشده با کامپیوتر که از سنسورهای زاویه/موقعیت میللنگ استفاده میکنند، دلکو همچنین دارای یک کلید قطع کننده مکانیکی یا القایی برای باز و بسته کردن مدار اولیه کویل احتراق است.
۲۳. اورینگ دلکو
برای دلکوها معمولاً از اورینگهایی با اندازۀ خاص استفاده میشود که روی شفت دلکو قرار میگیرد تا از ورود گردوغبار به درون محظفه دلکو و نشت روغن در پایه دلکو جلوگیری شود. در صورت آسیبدیدن اورینگ نشت روغن از پایه دلکو میتواند منجر به مشکلات دیگری شود.
۲۴. سرسیلندر
در بسیاری از موتورهای چهارزمانۀ مدرن، روکش سرسیلندر عناصر فعالکنندۀ بالایی واحد کنترل موتور و همچنین سوپاپهای تهویه میللنگ را با تمام دستگاههای جانبی آن در خود جای میدهد.
علاوه بر این، سرسیلندر موتور را از آلودگی یا سایر اجسام خارجی محافظت میکند.
۲۵. گرومت لاستیکی
گرومتهای لاستیکی برای محافظت یا پوشاندن حفرهها و کاهش لرزش استفاده میشوند. قراردادن گرومت لاستیکی به حذف لبههای تیز و محافظت از سوپاپ موتور برای عبور از سوراخ کمک میکند. گرومت لاستیکی به محافظت از سوپاپ در برابر آسیب کمک میکند. بهعلاوه، این قطعات لاستیکی موتورها را از گردوغبار یا سایر اشیای خارجی حفظ میکند.
۲۶. پولی میلسوپاپ
پولی میلسوپاپ بخشی از سیستم زمانبندی موتور است که برای کنترل سرعت چرخش میلسوپاپ استفاده میشود؛ این قطعه سوپاپهای مسئول ورودی و خروجی هوا در سیلندرها را کنترل میکند. پولی میلسوپاپ به تسمهتایم متصل است تا میلسوپاپ را در هماهنگی کامل با میللنگ بچرخاند.
۲۷. فیلتر روغن
فیلتر روغن خودرو نخالههای مضر، خاک و قطعات فلزی را از روغن موتور خودرو جمعآوری میکند تا موتور بهخوبی کار کند. بدون فیلتر روغن، ذرات مضر میتوانند وارد روغن موتور خودرو شوند و به موتور آسیب برسانند. فیلتر کردن زبالهها به این معنی است که روغن موتور خودرو تمیزتر میماند و دوام آن بیشتر میشود.
۲۸. پولی تسمهتایم
پولی تسمهتایم یک سیستم پولی تخصصیافته با دندانهها یا فرورفتگیهایی در لبۀ بیرونی بدنۀ پولی است.
دندانهها یا فرورفتگیهای بیرونی پولی برای انتقال نیرو استفاده نمیشوند بلکه کاربرد آنها درگیر کردن تسمه پولی و کمک به زمانبندی و جلوگیری از ناهماهنگی است.
۲۹. واترپمپ
واترپمپ خودرو پمپی است که با یک تسمه نیروی خود را از میللنگ موتور میگیرد. واترپمپ که بهصورت یک سانتریفوژ طراحی شده است، سیال خنکشده را از رادیاتور و از طریق ورودی مرکزی پمپ مکش میکند و سپس آن را به داخل موتور هدایت میکند و دوباره در سیستم خنک کنندۀ خودرو به گردش در میآورد.
۳۰. پیچ تخلیه کارتر روغن
پیچ تخلیه کارتر روغن معمولاً در قسمت پایینی موتور روی کارتر روغن قرار دارد. هنگام تعویض روغن برای تخلیه روغن از کارتر استفاده میشود. اگر متوجه نشتی در پیچ تخلیه کارتر روغن شدید، در برخی موارد چاره کار میتواند به سادگی تعویض واشر باشد.
اگر رزوههای پیچ تخلیه کارتر هرز شده باشد، ممکن است به یک پیچ تخلیه جدید نیاز داشته باشید. در برخی موارد، یک پیچ جدید بزرگتر ممکن است رزوههای جدیدی در حفرۀ کارتر ایجاد کند که در این صورت از تعویض کل کارتر روغن بی نیاز خواهید شد.